Loomelinnak, Telliskivi 60a, A3 hoone
info@nordlandtravel.ee
mob. +372 5071879

730. aasta vanune Haapsalu on uhke oma vanuse, oma inimeste ja oma saavutuste üle. Haapsalu on puhas, inspireeriv, intrigeeriv, meeldejääv, idülliline väikelinn.


 

HIND: al. 25.-eur reisija

HINNAS: mugavustega bussi, rühmajuhi teenust, ,  Eesti Raudteemuuseumi sissepääsupilet ja Ants Laikmaa majamuuseumi sissepääsupilet


 

PROGRAMM

08:00 väljasõit09:20 külastame kunstnik Ants Laikmaa majamuuseumi. Eesti üks tuntumaid maalikunstnikke Ants Laikmaa oli üks omamoodi mees. Ta ehitas endale omamoodi maja ja rajas selle ümber omamoodi pargi. Kutsume teid külla Ants Laikmaa koju, kus saab selgemaks kunstniku elukäik ja looming. Programm leiab aset majas ja seda ümbritsevas pargis ning seda aitab läbi viia muuseumikass Miia. Jalutame puiesteedega pargis: Gustav Suitsule pühendatud tamm; Marie Underile ja Arthur Adsonile pühendatud kaheharuline tamm; Hermann Hallistele ja tema abikaasa Erikale pühendatud kaheharuline tamm; Marie Underi tütrele Dagyle pühendatud tamm; Marie Underi tütrele Eddale pühendatud tamm; Friedebert Tuglasele ja tema abikaasa Elole pühendatud suur kaheharuline tamm; Aino Tammele pühendatud tamm; Aino Kaldale pühendatud tamm; Anna Haavale pühendatud tamm.10:30 sõidame edasi Haapsalusse

11:15 külastame tähtsamaid vaatamisväärsusi ning muuseume vastavalt soovile: Iloni Imedemaa, Haapsalu raekoda, Epp Maria Galerii, Raudtee- ja Sidemuuseum, Haapsalu Piiskoplinnus, Kuursaal jpm.

Lõunatame. Soovi korral võimalik ette tellida grupile lõunasöök.

Lindude vaatlemiseks ei pea alati Matsallu sõitma, vaid seda saab edukalt teha ka Haapsalus. Nii kohtabki kevadel ja suvel nii linnusemüüride vahel kui ka Tagalahe kaldapealsetel palju linnuvaatlejaid mitmelt poolt maailmast. Külastame Aafrika randa püstitatud linnuvaatlustorni, kust avaneb hea vaade Haapsalu tagalahele. Suurema osa aastast on see linnustiku mõttes kõige huvitavam vaatluskoht.

16:30 ajal lahkume Haapsalust

18:00 ajal jõuame tagasi Tallinnasse

Kava saame muuta!


 

LISATASU EEST:Piiskoplinnuse sissepääs 2 eur sept-aprill, 4 eur aprill-augustHaapsalu Veekeskus 4.-eur

Iloni imedemaa 6.-eur

Rannarootsi muuseum 1,30.-eur

Evald Okase muuseum 0,31.-eur

Ants Laikmaa  majamuuseum 3.-eur

Matsalu paadiretk 10-le lapsele 23.-eur

Raudtee-ja Sidemuuseum 3.-eur

Haapsalu raekoda 2.-eur